Aρχικό θέμα: Αλκοολούχα ποτά
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΗΜΕΙΑ
Πως φτιάχνεται η σαμπάνια;
Body
Πού πραγματοποιείται η αλκοολική ζύμωση, υπό τι συνθήκες και τι συμβαίνει όταν ανοιγεί ένα μπουκάλι σαμπάνιας.
Για να παρασκευασθούν οι αφρώδεις οίνοι, όπως η σαμπάνια, η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε σφραγισμένα μπουκάλια.
Τα προϊόντα της ζύμωσης, η αιθανόλη και το διοξείδιο του άνθρακα, παραμένουν μέσα στο μπουκάλι με το διοξείδιο του άνθρακα διαλυμένο στον οίνο κάτω από υψηλή πίεση.
Όταν το μπουκάλι ανοίξει, η πίεση μειώνεται εξισούμενη με την ατμοσφαιρική, το αέριο εκλύεται ταχύτατα και προκαλείται αφρισμός.
Το Ήξερες ότι...
Παρουσιάσεις
Aρχικό θέμα: Αλκοολούχα ποτά